Въпреки, че всичко в живота й изглежда наред, Маргита не може да намери мястото си на този свят. Вътре в нея има някаква огромна липса и мисълта какво я е породило, не я оставя на мира. Тя изпитва странна и необяснима тревожност пред цялото време докато е будна.
Единствено в сънищата си, се чувства спокойна и на сигурно място. Което само по себе си е парадоксално, тъй като тя сънува, че е на непознато за нея място и прави не много редни за нейните разбирания неща.
Мистерията на тези сънища не й дава покой. Търсейки нещо повече за тях в интернет, тя открива друго момиче, Манца, което сънува същото място без да знае защо. 
Двете се разбират да се срещнат в Сараево, за да се опитат да открият какво ги кара да сънуват този град.
Лутайки се из него и мислите си, те се отправят на едно пътуване към човешката същност. Редувайки верни и грешни стъпки откриват, че всъщност, искаш или не, дълбоко в теб остават истински важните неща, като любов, близост, доверие, вяра. И колкото и малки да изглеждат моментите на тяхната проява на фона на световните събития, те са тези, които реално те формират като личност и човек.